Andreea Ropoteanu Ph.D

Psihoterapeut

NLP Master 

Acceptarea provocării de a contacta un psihoterapeut este primul semn al manifestării intenției pentru schimbare.

Constantin Mirică

Psihoterapeut

Psiholog clinician

Consilier dezvoltare personală

Sunt psiholog, absolvent de master in psihoterapii cognitiv-comportamentale și consilier dezvoltare personală, cu o experiența de peste douăzeci de ani în lucru cu oamenii. În toată această perioadă am observat abilitatea personală de gestionare a relațiilor interpersonale și ușurința cu care oamenii mi se deschid pentru a căuta îndrumare sau pentru a discuta problematici delicate.

Cristina Vasiloiu

Psihoterapeut

 

Pe parcursul celor peste douăzeci de ani de activitate în calitate de consilier școlar și psihoterapeut am dobândit experiență și am dezvoltat competențe în dezvoltarea personală, consilierea vocațională și educația parentală. În consilierea și terapia copiilor și adulților abordez problematici precum: dezvoltarea personală, stima de sine, problemele de adaptare și relaționare, tulburarea de atașament, tulburări de anxietate, depresie, tulburări de comportament alimentar, ticuri, atacuri de panică, tulburare obsesiv-compulsivă (TOC), tulburări de învățare, tulburări de spectru autist, ADHD.

Alexandra Vasilică

Psihoterapeut

Fie că treci printr-o perioadă dificilă, ai nevoie de ajutor în rezolvarea unor probleme sau ai o dorință de dezvoltare personală, psihoterapia reprezintă primul pas și cea mai bună decizie pe care o poți lua în procesul vindecării și al schimbării.

Mirela Ignat Ph.D

Psihoterapeut
Consilier dezvoltare personală

Cu o experiență de peste 20 de ani  în evaluare și intervenție psihologică, abordez o arie  diversificată de probleme psihologice. În cadrul procesului terapeutic folosesc tehnici validate științific, adaptate problemelor și personalității fiecăruia, având ca principal deziderat  creșterea calității vieții.

Andreea Ropoteanu Ph. D

  • Sunt psiholog cu drept de practică începând din vara anului 2003. Psihoterapeut din anul 2005 în psihoterapii cognitiv comportamentale, practic relaxarea, hipnoza și terapia ericksoniană, lucrând pe o multitudine de problematici cu tehnici de restructurare cogntivă, desen, metafore terapeutice, programare neuro-lingvistică, relaxare, hipnoză, programare neurolingvistica, etc., atât la nivel individual, cât și de grup. In anul 2011 mi-am susținut doctoratul în medicină, analizând omul ca sistem cibernetic și evidențiind prin cercetare influența facatorilor psihogeni asupra funcționării corpului.

    Provenind dintr-o familie de medici, am avut încă din copilărie aplecare față de oameni, față de respectarea și ajutarea aproapelui sau a celor aflați în nevoie, dorindu-mi la rândul meu să devin medic… la momentul oportun însă, pe când eram prin clasa a unsprezecea, am descoperit că sunt un bun ascultător, dezvoltându-mă ca persoană empatică, altruistă, cu iubire față de oameni și mi-am dat seama că pot fi de ajutor celor de lângă mine prin cuvânt, ceea ce, la momentul respectiv mi s-a părut a fi mai de preț decât tot ce ar fi însemnat materializarea opțiunii de a deveni medic. Încă de pe atunci am început să pun bazele a ceea ce a devenit mai târziu pentru mine, pe lângă o misiune de suflet, o profesie.

    Am crescut alaturi de oameni minunați și am devenit OM. Toate experiențele, toate realizările și toate calitățile umane s-au îmbinat armonios, constituindu-se în ingrediente ale rețetei devenirii mele. Am înțeles că între minte și corp există o legătură strânsă formând împreună un întreg, un sistem, în care, dacă ceva nu mai funcționează corect, acest fapt se propagă în tot angrenajul și poate genera dezechilibre, în cazul in care nu conștientizăm la timp nevoia de schimbare și reparare a piesei care s-a defectat..

    Împreună putem rescrie rețeta devenirii tale și te pot sprijini în perfecționarea acesteia și în găsirea strategiei de recostituire a puzzle-ului care te reprezintă, ca persoană încrezătoare în forțele proprii, liberă de teamă și frustrare, care alunecă lin pe fluviul succesului.

    Ce pot aduce – in procesul „vindecare”:

    •Nu reușești să mai faci față stresului?

    •Te simți încordat, agitat și iritabil?

    •Nu reușești să îți mai dai seama ce vrei, ce simți sau ce „meriți”?

    •Nu mai ai optimismul de altădată?

    •Te simți mai puțin încrezător în forțele proprii?

    •Nu te mai odihnești bine noaptea, somnul fiindu-ți tulburat de coșmaruri, frici?

    •Te simți obosit în cea mai mare parte a timpului?

    •Simți că viața nu mai are sens pentru tine și că nu mai ai motivația de altădată?

    •Te simți adesea trist și nefericit?

    • Iti este frica sa iesi din casa?

    •Nu te mai înțelegi cu membrii familiei tale?

    •Ai relații din pricina cărora se întâmplă adesea să te frămânți?

    •Te simți vinovat față de ceilalți deși nu ești?

    •Te simti frustrat pentru ca nu esti niciodata multumit de ceva ce ai realizat?

    •Vrei sa evoluezi, sa iti dezvolti anumite abilitati la care simti ca mai ai de lucrat?

    Dacă vrei să îți îmbunătățești nivelul calității vieții, să îți ameliorezi stima de sine, starea emoțională și de sănătate, te aștept la cabinet!

    Însoțesc persoanele care îmi solicită ajutorul, pe drumul spre conectare cu sine, identificare si conștientizare, schimbare, pansare și vindecare a rănilor emoționale, hrănire a încrederii în forțele proprii, regăsire a sensului existenței, construire a unei vieți emoționale senine, liniștite, prin aplicare de tehnici specifice în cadrul activităților desfășurate în cabinet:

    Psihoterapie individuală, de cuplu și familie

    Dezvoltare personală individuală / de grup

    Clubul de relaxare de marți, ora 18.30 dupa-amiaza – te voi însoți și asista pe parcursul a 50 de minute pe calea dezvoltării stării de bine propriu și a extinderii acesteia asupra întregii tale existente prin sugestii pozitive, exerciții de imagerie mentală, metafore terapeutice.

Constantin Mirică

"The best way out is always through." - Robert Frost

Sunt licențiat în Psihologie și absolvent de Master in Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din cadrul Universității Titu Maiorescu. De asemeni am urmat și absolvit un program de formare continua în Terapie Sistemică de Cuplu, Copil, Familie.

Crescut într-o zonă cu multe dealuri împădurite, pădurea îmi este unul din lucrurile cele mai apropiate de suflet. Al doilea lucru de suflet este fotografia, ca mod de a mă apropia de oameni și a arăta frumusețea naturală a lor.

În ultimii ani , în drumul meu am descoperit practica meditației, ca și cultivare a atenției și elementele de filosofie veche, buddhistă sau stoicăși am fost plăcut surprins să descopăr, pe parcursul studiilor în psihologie, că aceste elemente antice alcătuiesc de fapt baza  noilor tehnici psihologice.

Am ajuns să înțeleg că deși tentația generală a oamenilor este de a căuta în exterior, răspunsurile vin cu adevărat din interior. Că oricât de tare am încerca să schimbam mediul și pe cei din jurul nostru, tot ceea ce putem controla și schimba este propria persoană. Și că cel mai tare ne deranjează, ca și ființe umane, nu ceea ce este ci ceea ce credem noi că este așa cum spune un maestru Zen : “Nesăbuitul respinge ceea ce vede, nu ceea ce crede; înțeleptul respinge ceea ce crede, nu ceea ce vede”.

Cine sunt sau pot deveni pentru client

Poate ai o situație care ți se pare fără ieșire sau ai ajuns într-o etapă a vieții în care simți că ceva nu este în regulă. Sau poate vrei să te cunoști mai bine și să înțelegi mai multe despre tine. În rolul meu mă văd ca un însoțitor pentru oricine pornește pe drumul autocunoașterii. Putem explora împreună moduri prin care poți avea o viață armonioasă, relații sănătoase și o evoluție continuă ca om. Cred că fiecare persoană are puterea de a-și trăi visele.

Ce pot aduce – in procesul de „vindecare „:

  • Gestionarea unor situații de criză, fobii, anxietate
  • Consiliere în gestionarea relațiilor interpersonale (de cuplu, cu membrii familiei, de serviciu, etc)
  • Descoperirea resurselor proprii și îmbunătățirea imaginii de sine
  • Consiliere pentru stabilirea unor obiective pe termen scurt, mediu sau lung pentru evoluția personală
  • Tehnici de gestionare a timpului (time management)
  • Explorarea problemelor existențiale (cine sunt, care e rostul meu în viață)

Cristina Vasiloiu

“Dacă o stare de fapt interioară nu este conștientizată,atunci ea se produce ca destin în exterior” - Carl Gustav Jung

Studii: Am absolvit Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Pedagogie din cadrul Universităţii din Bucureşti, Specializarea Psihologie. Ulterior, am obţinut titlul de Master în Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale (Universitatea „Titu Maiorescu”). Sunt psiholog specialist în consiliere educațională, consiliere școlară și vocațională și psihoterapeut cognitiv-comportamental.

Pe parcursul celor peste  douăzeci de ani de activitate în calitate de consilier școlar și psihoterapeut am dobândit experiență si am dezvoltat competențe în dezvoltarea personală, consilierea vocațională si educatia parentală. În consilierea și terapia copiilor și adulților abordez problematici precum:dezvoltarea personală,stima de sine,problemele de adaptare și relaționare,tulburarea de atașament, tulburări de anxietate, depresie, tulburări de comportament alimentar, ticuri, atacuri de panică, tulburare obsesiv-compulsiva (TOC),tulburări de învățare, tulburări de spectru autist, ADHD etc.

 

Consider că relatia terapeutică este foarte importantă în crearea unui mediu securizat, care să permită creșterea și schimbarea. Fiecare persoană este unică, iar demersal meu  terapeutic va fi  planificat astfel încât să răspundă unicității si  nevoilor individuale ale fiecaruia.Relatia terapeutică pe care o promovez este fundamentată pe acceptare, empatie,autenticitate, respect, încredere și confidențialitate. Procesul terapeutic necesită răbdare, efort și implicare, iar eu sunt aici să ofer sprijin fiecarei persoane care are întâmpină dificutăti într-un moment al vieții.

Alexandra Vasilică

Motto: „Suntem aici să râdem de soartă și să ne trăim viața atât de bine încât moartea să tremure în fața noastră.”

Sănătatea psihică și cea emoțională sunt factori cheie ce determină calitatea vieții. Probleme precum conflictele în relații, lipsa de satisfacție în diverse domenii, confuzia de indentitate, depresia, anxietatea sau alte tulburări emoționale ne împiedică să ne atingem adevăratul potențial atât ca performanță, cât și ca nivel al fericirii.

Am absolvit Facultatea de Psihologie în cadrul Universității din București și masterul de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale în cadrul Universității Titu Maiorescu. În cadrul colaborării noastre, rolul meu va fi acela de a te susține și ajuta în manevrarea situațiilor dificile, luarea deciziilor, autocunoaștere și dezvoltare personală.

Psihoterapia are atât rolul de a te ajuta să găsești soluții la problemele actuale, cât și de a îți oferi un nou set de tehnici și modalități cu ajutorul cărora îți vei îmbunătății semnificativ modul de abordare a diverselor situații pe care viața ți le va scoate în cale în continuare. Vei deveni astfel o noua variantă a ta, același tu, dar cu noi nuanțe, mai accentuate, de eficiență, adaptabilitate și stare de bine

Mirela Ignat Ph.D

Motto: „Nu anii din viata ta conteaza, ci viata din anii tai.”

Cu o experiență de peste 20 de ani  în evaluare și intervenție psihologică, abordez o arie  diversificată de probleme psihologice. În cadrul procesului terapeutic folosesc tehnici validate științific, adaptate problemelor și personalității fiecăruia, având ca principal deziderat  creșterea calității vieții.

Studii: Am absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Psihopedagogie. Ulterior am absolvit Masteratul de Terapie Cognitiv – Comportamentală din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, curs de formare continuă în psihoterapie sistemică și de cuplu şi sunt Doctor în Psihologie al Universităţii din Bucureşti.

Fiecare dintre noi a întâlnit de-a lungul vieţii obstacole (impas profesional sau relaţional, stări de anxietate, depresie, suferințe după pierderi ale fiinţelor dragi…). Ca psihoterapeut duc o luptă permanentă cu umbrele și tenebrele din viața oamenilor, căutând lumina din existența lor. Singurătate, dispreț față de sine, devalorizare, tristețe copleșitoare, dragoste obsesivă, anxietate, stări depresive, frici invalidante, constituie motive pentru care oamenii apelează la ajutorul meu specializat după ce, de mai multe ori au cerut ajutor de la familie, prieteni, religie. Psihoterapia – ajutorul specializat – scoate la iveală faptul că toți se luptă cu durerea existențială, reflectând că rădăcini adânci ale acestor probleme de viață se întind departe, în timp, până la esența existenței lor.

 

Prin specializările pe care le am, prin cursurile pe care le-am urmat și prin vasta experiență profesională de peste douăzeci de ani în cunoașterea omului, consider că îți pot oferi ajutor și suport în găsirea de soluţii pentru situaţiile de viață dificile pe care le parcurgi, creându-ți cadrul de care ai nevoie pentru a deveni o persoană mai puternică şi mai echilibrată.

Te aştept în cabinetul meu pentru a găsi rezolvare la problemele cu care te confrunţi

Programează-te acum!

Află mai multe despre ce cookies folosește acest website și cum le folosim pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare.