Ce iti ofera un psihoterapeut?

Este un profesionist care are acreditări reale, obținute în urma parcurgerii de cursuri de specialitate (licențe, mastere, formări, doctorate), rezultate pe termen lung cu clienții, disponibilitatea să învețe și să se perfecționeze permanent, umanitate, empatie și orientare spre om și spre nevoile lui, competența validată de ani de practică în activitatea sa, maturitate și echilibru emoțional.

Psihoterapie individuală

Îti oferă ajutor specializat și suport pentru găsirea de soluţii și depăşirea unor perioade dificile sau de suprasolicitare din viață ta, îți facilitează capacitatea de introspecție necesară autocunoaşterii și dezvoltării personale și îți oferă suportul pentru depășirea traumelor și pierderilor suferite.

Psihoterapie de grup

Psihoterapia de grup este o formă de terapie în care un număr de oameni (10-12 persoane) se întâlnesc și sub îndrumarea unui terapeut specializat, descoperă lucruri noi despre ei înșiși, iși îmbunătățesc relațiile interpersonale și fac schimbări semnificative, astfel încât calitatea vieţii lor să crească şi să se simtă bine cu privire la sine.

Consiliere psihologică

Consilierea psihologică este un proces intensiv de acordare a asistenței psihologice pentru persoanele care doresc să-și atingă anumite obiective și să funcționeze mai eficient.

Psihoterapie sistemică și de cuplu

Psihoterapia sistemică se bazează pe conceptualizarea individului că parte interdependență a unui sistem social mai mare. Acest tip de terapie presupune descoperirea legăturilor care unesc două persoane și care le fac să rămână împreună, rolul terapeutului fiind acela de a-i stimula pe cei doi parteneri să conștientizeze ce anume nu mai funcționează în relația lor, facilitând că aceștia să-și spună unul altuia lucruri pe care nu și le pot spune.

Coaching

Deloc nou dar câteodată prea generic, conceptul de coaching este în fapt procesul prin care se urmărește îmbunătățirea calității vieții unui individ sau grup de indivizi, prin intermediul conștientizării realității și a concentrării asupra rezultatelor.

NLP - Neuro Linguistic Programming

Programarea neurolingvistică este o știință clară, precisă și ușor aplicabilă imediat. NLP – ul este studiul felului în care funcționează omul, înțelegerea mecanismelor și folosirea în mod practic a acestora în viața de zi cu zi.

Consiliere Dezvoltare personala

Demers psihologic care se adresează persoanelor care se confruntă cu o sursă de neîmplinire sau care simt o puternică dorința de schimbare sau transformare/ devenire, fie de maturizare, evoluție profesională și dezvoltare personală.

Schema Therapy Model

Acest tip de terapie inovatoare acordă o importanţă majoră explorării originilor din copilărie şi adolescenţă a problemelor psihologice actuale ale pacientului, folosirea tehnicilor emotive,analiză relaţiei terapeutice şi a stilurilor de coping.

POY - Points of You

Psihoterapia sistemică se bazează pe conceptualizarea individului că parte interdependență a unui sistem social mai mare. Acest tip de terapie presupune descoperirea legăturilor care unesc două persoane și care le fac să rămână împreună, rolul terapeutului fiind acela de a-i stimula pe cei doi parteneri să conștientizeze ce anume nu mai funcționează în relația lor, facilitând că aceștia să-și spună unul altuia lucruri pe care nu și le pot spune.

Psihoterapia individuală

Ce este?

  • Îți oferă ajutor specializat și suport pentru găsirea de soluţii și depăşirea unor perioade dificile sau de suprasolicitare din viață ta,
  • Îți facilitează capacitatea de introspecție necesară autocunoaşterii și dezvoltării personale,
  • Îți oferă suportul pentru depășirea traumelor și pierderilor suferite,
  • Te ajută să înlături din viată ta fobiile invalidante,  atacurile de panică, timiditatea excesivă și nesiguranțele, abuzul de substanțe nocive, tulburările somnului și atâtea alte situații de viață în care avem nevoie de eforturi susținute pentru a le depăși.

Când avem nevoie de psihoterapie?

  • sentimente de singurate, greu de suportat
  • senzația de vid interior
  • dispreț față de sine,
  • devalorizare,
  • tristețe copleșitoare,
  • dragoste obsesivă,
  • anxietate,
  • depresie,
  • frici invalidante,
  • constituie motive pentru care oamenii apelează la psihoterapie după ce, de mai multe ori au cerut ajutor de la familie, prieteni, religie.
Procesul terapeutic te ajută să te cunoșți mai bine, să te înțelegi și să te accepți, să-ți valorifici mai eficient resursele interioare și să ajungi la un echilibru în viaţa ta, oferindu-ți susţinerea de care ai nevoie pentru a depăşi problemele dificile şi arătându-ti calea de urmat pentru a deveni o persoană mai puternică şi mai echilibrată.

Cine este psihoterapeutul?

Este un profesionist care are acreditări reale, obținute în urma parcurgerii de cursuri acreditate (licențe, mastere, formări, doctorate), rezultate pe termen lung cu clienții, disponibilitate să învețe și să se perfecționeze permanent, umanitate, empatie și orientare spre om și spre nevoile lui, competență validată de ani de practică în activitatea sa, maturitate și echilibru emoțional.

Obiectivele psihoterapiei individuale, adaptate nevoilor tale, urmăresc în principal:

  • scoaterea din criza existențială în care te afli
  • reducerea sau eliminarea simptomelor care îți crează disconfort major
  • modificarea opiniilor eronate despre ține însuți și despre lumea înconjurătoare
  • reducerea și înlăturarea convingerilor limitative care îți produc și mențin comportamentul dezadaptativ
  • rezolvarea sau restructurarea conflictelor intrapsihice pe care le trăiești
  • întărirea eului și a capacităților integrative ale personalității tale
  • creșterea calității vieții tale

Psihoterapia de grup

Ce este?

Psihoterapia de grup este o formă de terapie în care un număr de oameni (10-12 persoane) se întâlnesc și sub îndrumarea unui terapeut specializat, descoperă lucruri noi despre ei înșiși, iși îmbunătățesc relațiile interpersonale și fac schimbări semnificative, astfel încât calitatea vieţii lor să crească şi să se simtă bine cu privire la sine.

Când să apelezi la psihoterapia de grup?

Ca și în cazul terapiei individuale, terapia de grup poate beneficia aproape oricine. Unele dintre problemele abordate în mod obișnuit sunt: timiditate, dificultăți în relațiile interpersonale, divorț, probleme de învățare sau de comportament etc.

Multe grupuri sunt concepute pentru a viza o anumită problemă, cum ar fi depresia, obezitatea, tulburarea de panică, anxietatea socială, durerea cronică sau abuzul de substanțe. Alte grupuri se concentrează în general pe îmbunătățirea competențelor sociale, ajutând oamenii să se ocupe de o serie de probleme cum ar fi furia, timiditatea, singurătatea și stimă de sine scăzută. Grupurile îi ajută deseori pe cei care au suferit pierderi, fie că este vorba de soț, de un copil sau de cineva care a decedat prin sinucidere.

Cine este psihoterapeutul?

Întâlnirea cu un grup de necunoscuţi poate părea intimidantă la început, dar psihoterapia de grup oferă beneficii pe care terapia individuală nu le poate aduce.

  • Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului te pot ajuta deseori să descoperi noi modalităţi pentru a îmbunătăți o situație dificilă de viață
  • Vorbind în mod regulat și ascultând pe alții, te ajută și să vezi noi perspective în ceea ce priveşte propria problemă.
  • Îi poţi asculta pe ceilalţi când vorbesc despre situaţiile prin care trec și să realizezi că nu ești singur.
  • Îţi dezvolţi abilităţile de inteligență emoţională cu ajutorul interacţiunilor de grup
  • Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite și privesc situațiile din unghiuri diferite. Văzând modul în care alte persoane abordează anumite situaţii și fac schimbări pozitive, poţi descoperi o serie întreagă de strategii pentru a face față aspectelor ce te preocupă.

Consiliere psihologică

Ce este?

Este un proces intensiv de acordare a asistenței psihologice pentru persoanele care doresc să-și atingă anumite obiective și să funcționeze mai eficient.

Cand avem nevoie de consiliere?

Consilierea este utilă când parcurgem un impas existențial, când întâmpinăm probleme familiale, crize de dezvoltare, tulburări cu caracter reactive.

Cine este consilierul?

Consilierul este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, o persoană neutră, binevoitoare, care îi susține pe clienți în investigarea situațiilor problemă care stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor temporare induse în evoluția personală pe unul sau mai multe planuri.

Ce presupune?

Consilirea psihologică presupune suport emoțional oferit de consilier și furnizarea de informații concrete, utile pentru soluționarea problematicii prezente a clientului.

Psihoterapia sistemică și de cuplu

Ce este?

Psihoterapia sistemică se bazează pe conceptualizarea individului ca parte interdependență a unui sistem social mai mare. Acest tip de terapie presupune descoperirea legăturilor care unesc două persoane și care le fac să rămână împreună, rolul terapeutului fiind acela de a-i stimula pe cei doi parteneri să conștientizeze ce anume nu mai funcționează în relația lor, facilitând că aceștia să-și spună unul altuia lucruri pe care nu și le pot spune, din diverse motive, să-și înțeleagă reciproc așteptările, să-și exprime dorințele ascunse, învățând astfel să își vorbească și să se asculte reciproc.

Când avem nevoie de psihoterapie de cuplu?

Certurile interminabile, lipsa de comunicare, scăderea dorinței sexuale, infidelitatea sunt doar câteva dintre problemele care impun apelarea la terapia de cuplu.

E de dorit să apelați la terapia de cuplu dacă în cuplul vostru există suferință, certuri și neînțelegeri constante, tendința de a nu mai comunica, probleme sexuale, sentimente de vină, distanțare, conflicte cauzate de educarea copiilor.

De cele mai multe ori problemele din familie nu se rezolva de la sine, din contra, se adâncesc pe măsură ce timpul trece. Dacă ați ajuns deja la semnalele invocate mai sus, lucrurile sunt deja scăpate de sub control și aveți nevoie de o intervenție de specialitate.

Există și posibilitatea ca terapia de cuplu să nu vă mai poată salva căsnicia, însă acceptarea separării este mult mai lină când se realizează cu ajutorul specialistului.

Există însă și destule cupluri pentru care crizele, indiferent de natură lor, pot fi trecute și constituie doar pietre de încercare în construirea unei relații durabile.

Terapia de cuplu este de un real ajutor în găsirea echilibrului și armoniei în viată voastră.

Coaching – Business & Life & Personal Coaching

Ce este?

Deloc nou dar câteodată prea generic, conceptul de coaching este în fapt procesul prin care se urmărește îmbunătățirea calității vieții unui individ sau grup de indivizi, prin intermediul conștientizării realității și a concentrării asupra rezultatelor.

Cine este coach-ul?

Un coach este un antrenor de viață (profesională sau personală)

​Indiferent că îți doreșți să fii mai bun în domeniul tău, sau vrei să fii un părinte grozav, sau să ai o relație de cuplu reușită, un coach este un prieten, un confident, un alter ego câteodată care va fi mereu de partea ta, care te va susține și va avea grijă să privească imaginea de ansamblu atunci când tu ești prea aproape subiectiv, de ea.

​Un coach este un aliat obiectiv care are exact rolul de a-ți spune acele lucruri mai puțîn comode și frumoase pe care mulți prieteni le evită. Cele pe care, evitându-le, te duc departe de obiectivele tale… pentru că nu putem prospera în minciună sau amăgire.

Când avem nevoie de coaching?

Știi că ai nevoie atunci când îți dai voie să realizezi că este ceva în viața ta care nu funcționează chiar cum ți-ai dori. Indiferent că vorbim de greutate, de obiceiuri nesănătoase ori dependențe, de carieră, afaceri sau relații… atunci când apare o problemă și nu vrei pur și simplu să te plângi, ci vrei să găseșți o soluție, atunci ai nevoie de un coach.

Ce inveti in demersul de coaching?

Înveți să ai mai multă încredere în tine. Adesea descoperi puteri despre care nu știai că le ai, dezvolți competențe care credeai că sunt imposibile și creșți. Coachingul este perceput drept o formă de redobândire a sinelui, a echilibrului, a esenței vieții.

Înveți cum să ai mai multă răbdare cu oamenii din jur, să asculți mai mult, să înțelegi mai bine și să îi judeci mai puțîn pe cei din jur. Și nu în ultimul rând, coachingul te învață cum să fii propriul tău coach.

Prin coaching devii o variantă mai bună a ta, evoluezi, te îmbunătățeșți, crești. Și, chiar mai important de atât, înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri și înveți atât să preîntâmpini anumite situațîi limită, dar și să tratezi. Un coach adevărat te învață să fii proactiv și te ajută să ai viața pe care ți-ai dorit-o mereu.

Abilitati & Tehnici de modelare NLP – Neuro Linquistic Programming

Ce este?

Programarea neurolingvistică este o știință clară, precisă și ușor aplicabilă imediat. NLP – ul este studiul felului în care funcționează omul, înțelegerea mecanismelor și folosirea în mod practic a acestora în viața de zi cu zi.

NLP – ul este și simplu și ușor aplicabil, în sensul în care, folosind corect tehnicile, îți poți schimba starea, poți schimba stările altor oameni, poți convinge sau motiva mai ușor, îți crești eficiența, crești productivitatea, elimini blocajele mentale și emoționale.

Abrevierea NLP (Neuro–Linguistic Programming) este explicată astfel:

  • N – Neurologie – Cum funcționează mintea și cum gândim pentru a deveni exponențiali în mediul în care trăim
  • L – Lingvistică – Cum utilizăm limbajul – cu intelegerea propriei amprente – pentru a crea încredere și a gestiona stările noastre și a celor din jurul nostru
  • P – Programare – Cum ordonăm acțiunile și gândurile noastre pentru a genera rezultate excepționale.

Cand avem nevoie de programare NLP?

NLP-ul atacă cele mai complicate teme cum ar fi: încrederea în sine, atingerea obiectivelor sau gestionarea emoțiilor, alinierea cu propria persoană sau cu propria istorie de viată poate mai puțin ofertantă.

Practic, folosind NLP îți optimizezi ”relația cu tine” și relația cu cei din jurul tău. Tehnicile NLP nu te ajută doar să te dezvolți, te ajută și să te ridici în picioare atunci când lucrurile nu sunt tocmai bune. Practic prin re-programarea unor convingeri limitative și rescrierea unor situații aparent de netrecut folosind modelarea NLP, imposibilul perceput inițial poate deveni posibil de atins.

Unde se aplica NLP?

În foarte multe domenii începând cu zona de Business, stabiliri de strategii, obiective prin tehnici de modelare NLP, Negociere, Leadership, Vânzări, Business Coaching, trecând la Dezvoltare personală, Consiliere vocațională, Psihoterapii CBT, Public Speaking.

​În esență, programarea neurolingvistică te învață modelare, cum să faci mai șlefuit ceea ce faci deja, cum să faci în alt mod (inedit)ceea ce faci pentru a obține ceea ce îți dorești sau un rezultat îmbunătățit sau cum să faci, la nivel strategic, cu totul diferit.

Consiliere dezvoltare personală & Consiliere Vocațională (Career Coaching)

Ce este?

Demers psihologic care se adresează persoanelor care se confruntă cu o sursă de neîmplinire sau care simt o puternică dorință de schimbare sau transformare/ devenire, fie de maturizare, evoluție profesională și dezvoltare personală.

Procesul poate viza punctual o situație de criză sau de impas de ordin psihologic, o nevoie de restructurare a modului de abordare a unei situații dificile (de natură socială, profesională sau familială).

Consilierea pune accent pe dezvoltarea unor abilități sau resurse personale adaptative, eficiente și pe schimbarea perspectivelor limitative.

Cine este?

Consilierul pentru dezvoltare personală este un specialist care lucrează cu persoane sănătoase din punct de vedere psihic, o persoană neutră, imparțială, care îi susține pe clienți în investigarea situațiilor problemă care stimulează identificarea și alegerea soluției optime de către fiecare client pentru sine însuși, pentru diminuarea nivelului de stres, înlăturarea confuziei, tensiunilor acumulate și a blocajelor temporare induse în evoluția personală pe unul sau mai multe planuri.

Misiunea consilierului pentru dezvoltare personală? este aceea de a-i îndruma pe ceilalți să devină independenți, să conștientizeze că se pot ajuta singuri și că îi pot impulsiona inclusiv pe cei din jurul lor. În cadrul consilierii, oamenii descoperă resursele interioare nelimitate și neconstientizate pe care le au, calitățile, credințele, valorile și visele pe care le pot transforma în realitate.

Consilierea ajută într-o multitudine de situații:

  • Autocunoaștere și dezvoltare creativitate;
  • Apariția unor schimbări neașteptate sau foarte solicitante, față de care ne simțim nepregătiți, stresați sau suprasolicitați;
  • Existența unor dificultăți de relaționare sau comunicare (în relația de cuplu, cu copii, în viață profesională);
  • Dificultăți în stabilirea / menținerea unor relații; sentimente de singurătate;
  • Lipsa încrederii în sine, timiditate, emoționalitate excesivă;
  • Gestionarea reacțiilor emoționale neconstructive, furia, predispozita spre conflicte, sau comportament pasiv- agresiv;
  • Luarea unor decizii importante, căsătorie, schimbare loc de muncă, mutare, reorientare profesională, antreprenoriat, etc.

Consilierea vocațională are următoarele obiective:

  • Estimare profil potrivit pentru alegere carieră;;
  • Descoperirea propriilor competențe și înclinații către job-uri specifice;
  • Organizare plan de acțiune / alcătuire CV; pregătire pentru interviuri

Psihoterapie - Schema Therapy Model

Ce este? Acest tip de terapie inovatoare acordă o importanţă majoră explorării originilor din copilărie şi adolescenţă a problemelor psihologice actuale ale pacientului, folosirea tehnicilor emotive,analiza relaţiei terapeutice şi a stilurilor de coping.

Ce este o schema cognitiva?

Poate fi înțeleasă drept o hartă cognitivă sau că un set de lentile care ne ghidează în interpretarea informațiilor și a stimulilor primiți din exterior. Formate de timpuriu în viață vor conținuă să fi dezvoltate ulterior ca mai apoi să se suprapună peste viitoarele experiențe de viață chiar dacă în prezent nu mai sunt valabile sau în concordanță cu realitatea.

Fenomenul de perpetuare a schemelor are la bază nevoia firească și umană de consecvență cognitivă, aceea de a ne menține o perspectiva stabilă asupra sinelui nostru și a lumii înconjurătoare, chiar dacă această nu coincide cu realitatea sau este distorsionată. Astfel, o schemă cognitivă este adaptativă (de adaptare) sau dezadaptativă (de inadaptare).

În cadrul modelului se urmăreşte dinamica schemelor începând cu vârstele copilăriei mici şi terminând cu manifestările din prezent ale acestora, în contextul relaţiilor interpersonale ale pacientului.

De ce să intervin și să înțeleg propriul model?

Practic, schemele dezadaptative timpurii – cele care ne aduc dizarmonie și inadecvare în propria viață – sunt tipare emoționale și cognitive prin care ne autosabotam, care debutează devreme pe parcursul dezvoltării proprii și se repetă de-a lungul vieții noastre.

Acestea au urmatoarele caracteristici, potrivit lui J Young & Co:

  • Au un tipar generalizat; se referă la sine și relațiile cu ceilalți;
  • Sunt alcătuite din amintiri, emoții, gânduri și senzații corporale;
  • Sunt create în copilărie/ adolescență și sunt elaborate de-a lungul vieții
  • Sunt disfuncționale într-o măsură semnificativă.

Terapia schemelor şi-a dovedit eficacitatea în cazul:

  • Depresiei şi anxietăţii cronice, atacurilor de panica;
  • Tulburărilor de comportament alimentar,
  • Problemelor din cuplurile dificile,
  • Prevenţiei recăderilor în cazul dependenţelor,
  • Recalibrarea scopurilor profesionale, evoluție în carieră,
  • Managementul stresului și al schimbării / adaptarea la provocări curent,
  • Parenting.

POY – Metoda Points Of You – Coaching & Mentoring & Dezvoltare personala

Ce este?

Există nenumărate puncte de vedere privitor la orice persoană, obiect, situație sau opinie experimentată. Adevărata provocare este să reușim să vedem diverse puncte de vedere, altele decât cele pe care le știm deja, să vedem lucrurile din altă perspectivă. Iar, schimbarea începe când suntem pregătiți cu adevărat să vedem lucrurile în mod diferit. Abilitatea de a face acest lucru este o parte importantă a procesului de dezvoltare atât personal, profesional sau organizațional.

​Piatra de temelie a instrumentului Points of YouT™ este integrarea părții drepte a creierului (responsabilă de controlul emoțiilor și a intuiției), cu partea stângă a creierului (responsabilă cu analiză și logică).

Cum se întâmplă?

Această combinație strategică este atinsă privind o imagine, care atinge partea creativă a creierului și un cuvânt, sau o întrebare, care activează partea analitică a să. Metoda în sine:

  • exploatează această fereastră specială, creată de stimulii simultani,
  • crează o luptă între emoțional și logică,
  • blochează, pentru moment, vigilentele sisteme de apărare ale conștientului,
  • demersul intenționat permite, cu ajutorul unui proces potrivit, eliberarea de patern-urile mentale limitative,
  • facilitează accesul altor puncte de vedere să se insereze în conștientul nostru.

 

La sfârșitul procesului, am fost expuși și am acumulat opțiuni care nu se regăsesc în rutina noastră zilnică, cărora nu le-am fi permis să apară pe radarul nostru, deschizându-ne mai multe variante de a gândi și proiecta, care să ne mobilizeze în a demara acțiuni utile nouă.

Instrumentele POY se bazează pe legăturile asociative dintre o fotografie, un cuvânt/ întrebare și situația personală pe care alegem să o explorăm.

  • The Coaching Game – un instrument complex, abordează 65 de concepte obișnuite de viață, prin nenumărate interpretări fascinante, directe sau abstracte, sporind procesul gândirii și al comunicării, creează contexte surprinzătoare și evidențiază noi perspective.
  • Punctum – cu efecte intense și surprinzătoare jocul Punctum țintește către o întâlnire neașteptată, semnificativă și inspirațională, atât cu voi înșivă, cât și cu ceilalți. Ne permite să înfruntăm diferite situații ale vieții într-o manieră ușor diferită – directă, jucăușă și plină de culoare. Principiile foto-terapiei sunt potențate de diagramele de lucru ale lui Punctum.
  • Faces – este despre oameni – despre modul în care oamenii privesc oamenii. Despre cum îi privim pe ceilalți și cum ceilalți ne privesc pe noi. Emoțiile, gândurile, visurile, intențiile… sunt toate acolo. Faces ridică întrebări despre relațiile din viață noastră, despre rolurile pe care le jucăm și modurile în care ne reflectăm în ele.
Teme posibile de explorat cu POY: clarificari relații de orice natură sau orice arie; conflictul unei decizii; provocarea neașteptată a unei situații; survolarea – în timp- a unui comportament; demers de schimbarea perspectivei, reconectare cu proprii scopuri sau obiective, șamd.

Programează-te acum!

Află mai multe despre ce cookies folosește acest website și cum le folosim pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare.