Mirela Ignat Ph.D

Am ales să fac această meserie din vocație și am pus mult suflet în tot ceea ce reprezintă ea. De-a lungul anilor am oferit oamenilor cu care am interacționat suportul necesar parcurgerii etapelor procesului terapeutic, ajutându-i să descopere fiecare resursă latentă din ei, esențială pentru a-și construi noua casă a sufletului, în care ferestrele deschise spre soare le-au adus lumină și căldură în viață.

Motto: „Nu anii din viata ta conteaza, ci viata din anii tai.”

Un nume și o fotografie consider că sunt insuficient de relevante pentru a te ajuta să-ți formezi o părere despre mine.

Am ales să fac această meserie din vocație și am pus mult suflet în tot ceea ce reprezintă ea.

Pe fiecare dintre oamenii care au ales să meargă alături de mine pe drumul sinuos și dificil, necesar conștientizării, înțelegerii și acceptării de sine și a lumii înconjurătoare, i-am primit cu multă căldură, empatie și respect, necesare în crearea unei relații bazate pe încredere, esențială pentru a-i ajuta să ajungă acolo unde și-au dorit.

Alături de ei și eu am devenit un om mai bun, fiind provocată zi de zi să descopăr perspective noi asupre realității, să învăț, să cunosc, să simt și să fac lucruri noi. Am în spate mulți ani în care mi-am desfășurat activitatea ca psihoterapeut, parcurgând alături de oamenii cu care am interacționat etapele necesare procesului terapeutic, modelate și parcurse în ritmul fiecăruia, după puterea fiecăruia, descoperind, pas cu pas, fiecare resursă latentă din ei, esențială pentru a construi cărămidă cu cărămidă, noua casă a sufletului lor în care ferestrele deschise și orientate spre soare le-au adus lumină și căldură în viață.

Studii: Am absolvit Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Sociologie, Psihologie şi Psihopedagogie. Ulterior am absolvit Masteratul de Terapie Cognitiv – Comportamentală din cadrul Universităţii Titu Maiorescu, curs de formare continuă în psihoterapie sistemică și de cuplu şi sunt Doctor în Psihologie al Universităţii din Bucureşti.

Fiecare dintre noi a întâlnit de-a lungul vieţii obstacole (impas profesional sau relaţional, stări de anxietate, depresie, suferințe după pierderi ale fiinţelor dragi…). Ca psihoterapeut duc o luptă permanentă cu umbrele și tenebrele din viața oamenilor, căutând lumina din existența lor. Singurătate, dispreț față de sine, devalorizare, tristețe copleșitoare, dragoste obsesivă, anxietate, stări depresive, frici invalidante, constituie motive pentru care oamenii apelează la ajutorul meu specializat după ce, de mai multe ori au cerut ajutor de la familie, prieteni, religie. Psihoterapia – ajutorul specializat – scoate la iveală faptul că toți se luptă cu durerea existențială, reflectând că rădăcini adânci ale acestor probleme de viață se întind departe, în timp, până la esența existenței lor.

Prin specializările pe care le am, prin cursurile pe care le-am urmat și prin vasta experiență profesională de peste douăzeci de ani în cunoașterea omului, consider că îți pot oferi ajutor și suport în găsirea de soluţii pentru situaţiile de viață dificile pe care le parcurgi, creându-ți cadrul de care ai nevoie pentru a deveni o persoană mai puternică şi mai echilibrată.

Te aştept în cabinetul meu pentru a găsi rezolvare la problemele cu care te confrunţi!

Programează-te acum!

Află mai multe despre ce cookies folosește acest website și cum le folosim pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare.