Constantin Mirică

Sunt psiholog, absolvent de master in psihoterapii cognitiv-comportamentale și consilier dezvoltare personală, cu o experiența de peste douăzeci de ani în lucru cu oamenii. În toată această perioadă am observat abilitatea personală de gestionare a relațiilor interpersonale și ușurința cu care oamenii mi se deschid pentru a căuta îndrumare sau pentru a discuta problematici delicate.

The best way out is always through.

În cursul anului 2017 am ales să dau curs pasiunii din adolescența și am ales să pornesc în direcția unei cariere în psihologie. Între timp, am absolvit Facultatea de Psihologie la Universitatea și Masterul in Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din cadrul Universității Titu Maiorescu.

De asemeni am urmat și absolvit un program de formare continua în Terapie Sistemică de Cuplu, Copil, Familie susținut de Cristian Petrescu, psihoterapeut principal atestat EFTA.

Sunt crescut într-o zonă cu multe dealuri împădurite, pădurea fiindu-mi unul din lucrurile cele mai apropiate de suflet. Al doilea lucru de suflet este fotografia, ca mod de a mă apropia de oameni și a arăta frumusețea naturală a lor.

În ultimii ani , în drumul meu am descoperit practica meditației, ca și cultivare a atenției și elementele de filosofie veche (buddhistă sau stoică) și am fost plăcut surprins să descopăr, pe parcursul studiilor în psihologie, că aceste elemente antice alcătuiesc de fapt baza  noilor tehnici psihologice.

Am ajuns să înțeleg că deși tentația generală a oamenilor este de a căuta în exterior, răspunsurile vin cu adevărat din interior. Că atunci când ne plângem că nu ni se oferă, că nu primim, putem schimba asta oferind. Că oricât de tare am încerca să schimbam mediul și pe cei din jurul nostru, tot ceea ce putem controla și schimba este propria persoană. Și că cel mai tare ne deranjează, ca și ființe umane, nu ceea ce este ci ceea ce credem noi că este.

Cum spune Huang Po, un maestru Zen “Nesăbuitul respinge ceea ce vede, nu ceea ce crede; înțeleptul respinge ceea ce crede, nu ceea ce vede”.

Ce pot aduce – in procesul de „vindecare „:

  • Consiliere pentru stabilirea unor obiective pe termen scurt, mediu sau lung pentru evoluția personală
  • Consiliere în gestionarea relației de cuplu si a relațiilor interpersonale
  • Descoperirea resurselor și îmbunătățirea imaginii de sine
  • Optimizare individuală pentru gestionarea unor situații de criză, fobii, anxietate
  • Tehnici de gestionare a timpului (time management)
  • Explorarea problemelor existențiale (cine sunt, care e rostul meu în viață)

Cine sunt sau pot deveni pentru client

Cred că fiecare om are puterea de a-și trăi visele.  În rolul meu mă văd ca un însoțitor pentru oricine pornește pe drumul autocunoașterii. Putem explora împreună moduri prin care poți avea o viață armonioasă, relații sănătoase și o evoluție continuă ca om.

Programează-te acum!

Află mai multe despre ce cookies folosește acest website și cum le folosim pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare.