Andreea Ropoteanu Ph.D

Acceptarea provocării de a contacta un psihoterapeut este primul semn al manifestării intenției pentru schimbare.

Sunt psiholog cu drept de practică începând din vara anului 2003. Psihoterapeut de peste 15 ani în psihoterapii cognitiv comportamentale, practic de aproximativ 10 ani relaxarea, hipnoza și terapia ericksoniană, lucrând pe o multitudine de problematici cu tehnici de restructurare cogntivă, desen, metafore terapeutice, programare neuro-lingvistică, relaxare, hipnoză, etc., atât la nivel individual, cât și de grup. Acum aproape 10 ani mi-am susținut doctoratul în medicină, analizând omul ca sistem cibernetic și evidențiind prin cercetare influența factorilor psihogeni asupra funcționării corpului.

Provenind dintr-o familie de medici, am avut încă din copilărie aplecare față de oameni, față de respectarea și ajutarea aproapelui sau a celor aflați în nevoie, dorindu-mi la rândul meu să devin medic… la momentul oportun însă, pe când eram prin clasa a unsprezecea, am descoperit că sunt un bun ascultător, dezvoltându-mă ca persoană empatică, altruistă, cu iubire față de oameni și mi-am dat seama că pot fi de ajutor celor de lângă mine prin cuvânt, ceea ce, la momentul respectiv mi s-a părut a fi mai de preț decât tot ce ar fi însemnat materializarea opțiunii de a deveni medic. Încă de pe atunci am început să pun bazele a ceea ce a devenit mai târziu pentru mine, pe lângă o misiune de suflet, o profesie.

Am crescut alaturi de oameni minunați și am devenit OM. Toate experiențele, toate realizările și toate calitățile umane s-au îmbinat armonios, constituindu-se în ingrediente ale rețetei devenirii mele. Am înțeles că între minte și corp există o legătură strânsă formând împreună un întreg, un sistem, în care, dacă ceva nu mai funcționează corect, acest fapt se propagă în tot sistemul și poate genera dezechilibre, în cazul in care nu conștientizăm la timp nevoia de schimbare și reparare a piesei care s-a defectat..

Împreună putem rescrie rețeta devenirii tale și te pot sprijini în perfecționarea acesteia și în găsirea strategiei de recostituire a puzzle-ului care te reprezintă, ca persoană încrezătoare în forțele proprii, liberă de teamă și frustrare, care alunecă lin pe fluviul succesului.

Ce pot aduce – in procesul „vindecare”

 • Nu reușești să mai faci față stresului?
 • Te simți încordat, agitat și iritabil?
 • Nu reușești să îți mai dai seama ce vrei, ce simți sau ce „meriți”?
 • Nu mai ai optimismul de altădată?
 • Te simți mai puțin încrezător în forțele proprii?
 • Nu te mai odihnești bine noaptea, somnul fiindu-ți tulburat de coșmaruri, frici?
 • Te simți obosit în cea mai mare parte a timpului?
 • Simți că viața nu mai are sens și că nu mai ai motivația de altădată?
 • Te simți adesea trist și nefericit?
 • Nu te mai înțelegi cu membrii familiei tale?
 • Ai relații din pricina cărora se întâmplă adesea să te frămânți?
 • Te simți vinovat față de ceilalți deși nu ești

Dacă vrei să îți îmbunătățești nivelul calității vieții, să îți ameliorezi stima de sine, starea emoțională și de sănătate, te aștept la cabinet!

Însoțesc persoanele care îmi solicită ajutorul, pe drumul spre conștientizare, schimbare, pansare și vindecare a rănilor emoționale, hrănire a încrederii în forțele proprii, regăsire a sensului existenței, construire a unei vieți emționale senine, liniștite, prin aplicare de tehnici specifice în cadrul activităților desfășurate încabinet:

 • Psihoterapie individuală, de cuplu și familie
 • Dezvoltare personală individuală / de grup
 • Clubul de relaxare de marți, ora 18.30 dupa-amiaza – te voi însoți și asista pe parcursul a 50 de minute pe calea dezvoltării stării de bine propriu și a extinderii acesteia asupra întregii tale existente prin sugestii pozitive, exerciții de imagerie mentală, metafore terapeutice.

Programează-te acum!

Află mai multe despre ce cookies folosește acest website și cum le folosim pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare.